Linköping

Ja, nu sitter jag och väntar på att pappa ska komma och hämta mig och Jocke, så ska vi tre (och Zuki hoppas jag?) ner till Linköping och hälsa på farfar några dagar. Ska köra lite nu också, har ju inte kört sedan sist jag var i Sverige, nästan fyra månader sen! Kommer hem på söndag då.

Julaftonen var bra. Var först hem till Jockes moster och åt lite och hade julklappsutbyte. Sen bar det av till mamma, jag och Jocke tog med Gatito dit också =) Och där var det stora julbordet där jag åt mest =) Tittade på Kalle Anka, men sen tyckte alla det var så tråkigt att se samma program som man sett i flera år, så vi började öppna julklapparna mitt i Kalle Anka istället ;) Sen åkte jag och Jocke med Gatito till Jockes farmor, där var det också julbord och julklappsöppning.
Blev nöjd med alla mina julklappar i alla fall. Fick en ny kamera (som jag INTE ska tappa bort!), pengar, en ordentlig svensk-engelsk ordbok, Hello Kitty-underkläder - och strumpor, en väska till min laptop, raggsockor som jag ska ha när jag fryser i Spanien, m.m. Och nu blir det ju lite mer julklappar idag då, de från pappa och farfar.

På julaftonskvällen kom det lite folk hit, bland annat Jennifer och Karin Brodin. Drog till parken sen, min första utgång i Sverige ju, eftersom jag fyllde 18 i Spanien =p Var väl inte direkt WOW, men jag hade kul i alla fall =)



Sen igår var jag och Jocke hem till hans söta gammelfarmor och åt lunch. Lutfisk, köttbullar och så. Alltså, hennes köttbullar - de är ju helt otroliga! Förstår inte hur hon får dom så goda! Jag var jättenöjd i alla fall =) Sen gick vi hem till Karin som hade varit själv i lägenheten, eftersom hon sov över. Så kom Madde W och var med oss ett tag också. Trevligt =) Sen vart det kvällen och jag och Karin skjutsade hem Madde, eftersom hon är så duktig och har fått körkort - och till och med en egen bil! Var in till mormor och sade hej en sväng också, hon blev så glad så <3 Sen åkte vi till Bogart och så, hem och åt tacos med Jocke och Niklas sen. Åå, jag älskar tacos! Och min spanska familj äter ju inte det, så det var jättegott att få det igår! Mycket stark sås och jalapeños ska det vara =D
Sen tittade vi på National Treasure 2, och efter det åkte Karin hem, så gick vi och lade oss.

Karin - Är så glad att vi har kommit varandra nära igen och lagt allt tjaffs bakom oss. Du är en riktig vän, och nu tänker jag inte släppa dig igen =) Puss på dig!

Utmaning

Josefin utmanade mig.
Berätta 12 intressanta sanningar om dig själv
i slutet ska du utmana 6 med om du inte antar utmaningen kommer du ha otur resten av året. . .


1. Jag är en allätare, äter typ allt som de flesta rynkar näsan åt - lever, blodpudding, grodlår, you name it!
2. Jag vill jobba som advokat eller åklagare i framtiden och kommer att göra ALLT för att komma dit!
3. När jag har tråkigt brukar jag sitta och läsa spansk grammatik, och tycker faktiskt att det är jätteintressant.
4. Jag är urdålig på att passa tider. Har ni gjort upp att träffa mig klockan halv tre kan ni räkna med att jag kommer tjugo i tre.
5. Jag kan inte vissla!
6. Har nedsatt känsel i vänstra långfingret efter att jag i somras skar av en nerv då jag skulle kärna ur en avokado...
7. Jag är jätteintresserad av andra länder och deras kulturer och något av det bästa jag vet är att resa.
8. Jag är snål! Nästan alla mina kläder är köpta på rea, för jag tycker kläder är på tok för dyra när det inte är rea. Skulle t ex aldrig köpa ett par jeans för 1000 kr, never ever...
9. Tycker det är så besvärligt att sminka mig, och är dessutom jättedålig på det, vilket är anledningen till att jag nuförtiden bara sminkar mig till fest.
10. När jag inte har tränat på ungefär mer än tre dagar känner jag mig jätteäcklig och får ångest.
11. Jag är rädd för många djur och insekter, allt från harkrankar och trollsländor till älgar.
12. Jag är lite av en hypokondriker, om jag t ex är svälld i halsen så kan jag få för mig att halsen kommer bli så svälld att det inte kommer komma ner nån luft i halsen och jag kommer kvävas.

Jag utmanar: Madde Wallmon, Madde Eriksson, Karin Brodin, Amanda Höjevik, Helena Edvardssson och Anna Karlsson 


På hemmaplan

Ja, då var man hemma i lilla Hagfors igen. Kom till Sverige i lördagskväll. Pappa och Jocke kom och mötte mig på Arlanda, och det var så himla kul! Började gråta =') Övernattade hos farmor, och där fick jag FILMJÖLK med havrefras, fullkornsbröd med leverpastej, och lussekatt! Perfect =D Hälsade på mamma och Konrad igår när jag kom till Hagfors, och sen på kvällen kom Madde W och Jennifer hem till mig och Jocke. Så himla kul att se dom, och bara sitta och prata bort flera timmar precis som vanligt <3 Efter att de hade åkt hem tittade jag och Jocke på Bridget Jones.





TVÅ RIKTIGA VÄNNER <3<3<3

Idag ska jag ner till mormor och äta. Ville ha blodpudding, men hon hade redan gjort en potatisgratäng. Får ta blodpudding imorgon! Jennifer ska skjutsa oss dit. Vill ju åka med henne när hon har fått körkort =) Och ikväll blir det mammas pastagratäng med broccoli och bacon. Den har jag verkligen saknat!

Det är så kul och mysigt att vara hemma i alla fall =) Men det känns konstigt att vara i Sverige på "semester"? Alltid när man har åkt till Sverige så har det varit för att semester är slut, att man ska hem. Men nu när jag åkte till Sverige var det ju för att bara stanna ett litet tag, ha semestern här liksom. Jaja, jag ska ta vara på tiden här i alla fall!

Just ja, det är ju en liten varelse som har kommit och bosatt sig här i lägenheten när jag har varit i Spanien - lilla Gatito. Han var hur söt som helst! Så mysigt med en liten kattunge... Men han har dock hållt mig vaken en stor del av natten genom att bita mig i örat, bita i mina armband, leka med mitt hår, m.m. Men det gör inget =)



Puss på er!

3 dagar kvaaaaaar! =D

Fattar inte riktigt att jag ska åka om tre dagar? Men jag är så jävla överlycklig alltså! =D Har drömt Sverige-relaterade drömmar i typ en månad nu. Inatt drömde jag om filmjölk igen, som jag gjort flera gånger den senaste månaden. Tänk vad gott det ska bli med den första filmjölken när jag kommer hem! Kommer väl dricka direkt ur paketet!

Har lite bilder som ni kan få titta på.


Här är ifrån nobelmiddagen förra torsdagen.


Veronika, Annie och jag i Marbella när vi var där och köpte lite julklappar för några helger sen.


I början nån gång, när vi var på Plaza Mayor. Titta vad brun jag var där =( Och inte så fet heller!


I helgen när vi var i Ronda. Inne på tjurfäktningsarenan-


Från Mijas.

Nos vemos pronto!


Den här veckan åker jag till Sverige

Vad konstigt det känns att kunna säga så. Den här veckan åker jag till Sverige. Till helgen. Om fem dagar. Det är helt sjukt! Men sååååå kul =D

I fredags efter julfesten var vi på teterian och tog det lugnt.
I lördags var vi i Ronda med skolan. Det var iiiiiiiskallt där! Brrr.. Tänkte att det var som i Sverige, men då ringde mamma och berättade att ni hade åtta minus hemma i Sverige. Men det är ju kallt på ett annat sätt här i Spanien.. I Sverige kan ni i alla fall gå in och värma er i husen, till skillnad från här... Såg till och med snö uppe på bergstopparna, Ronda ligger ju jättehögt upp. I alla fall, vi fick besöka en tjurfäktningsarena som var typ 200 år gammal i Ronda, så det var kul. Sen gick vi runt och kollade lite på staden och så. Jättefin utsikt och så.
Eftersom det var Lucia i lördags så gick vi och kollade på Lucia-tåget i svenska kyrkan också. Här i Spanien firar de ju inte Lucia som ni förmodligen redan vet. Sen var det tänkt att vi skulle gå ut, men det regnade så det blev teterian i lördags kväll också =p Så mysigt där!
Igår var jag på gymmet på morgonen, och sen gick jag på en buffé som samlade in pengar för Alzheimers-sjuka. Min värdpappa jobbar ju med en organisation för Alzheimer-sjuka. Det var jättegod mat och så.

Lite kort från helgen;
  Inne på tjurfäktningsarenan
 Så fin utsikt...
 En berömd bro i Ronda

Hinner inte lägga in mer för vi ska till Málaga och titta på juldekorationerna nu! =)

Julfest!

Idag är det julfest i skolan. Men jag och Sara var här till klockan sex, och Lucia-tåget kommer tydligen inte förrän halv åtta. Så vi gick till datasalen =) Imorse var vi och såg Lucia-tåg i kyrkan också.

Och hur är det med er hemma idag då? Är väl bakfulla allihopa efter lussevakan tänker jag? ;) Själv var jag på Nobelmiddag igår, det var jättetrevligt! Kort kommer...

Imorgon är det Ronda med skolan, sen när vi kommer hem ska jag nog till kyrkan och titta på Lucia-tåg igen eftersom det är själva Lucia-dagen imorgon. Sen blir det nog utgång. Sista utgången innan man åker hem till Sverige! Wiiiie, min längtan hem till en svensk mysig jul är helt hysterisk nu! Det har blivit de här tre sista veckorna som jag bara har börjat längta mer och mer varje dag! Har till och med skrivit en lista på vad jag ska äta i Sverige, för att inte glömma bort något ;)
BLODPUDDING med vitkålsallad och lingonsylt . FILMJÖLK . messmör . knäckebröd . levergryta . tonfisksås . mannagrynsgröt . havrefras . mammas pastagratäng med bacon och broccoli . min och Jockes chili con carne . kaviar . kålpudding . Iris (Jockes gammelfarmor) köttbullar . risifrutti .
Och maaaaaassssssooooorrrrrrr med julmat och knäck! Ska bli underbart =)

Har nästan köpt alla julklappar nu också. Ska köpa något mer till Jocke, något till några vänner, och något till Konrad. Konrad, om du läser det här kan du väl skriva en kommentar med vad du vill ha, för jag har lite brist på idéer...

Imorgon är det EN VECKA kvar =D

Helgen

Sammanfattning av min helg;

Fredag
Satt här på biblioteket som jag skrev när jag uppdaterade i fredags... På kvällen/natten åkte vi till Benalmádena. Var helt okej. Men det kunde varit roligare. Hade så himla ont i min hals =/ Some pics...


Lördag
Då var det min "pappas" födesedag! =) Hade köpt honom en bok om la reina Sofia (Spaniens drottning). Vi var och firade honom hos hand bror med massa vänner och släkt heeeeela dagen =) Massor med mat. Herregud vad spanjorer äter ibland alltså. Trodde ju att tapasen man fick i början var huvudrätterna. Men nej då, då kommer det ännu mer mat, när man redan har ätit sig mätt. Haha. Men det var gott i alla fall. Gillar all mat jag får =) På kvällen var jag ute och gick lite med Veronika. Här är tårtan som min "mamma" hade köpt åt honom. Fin va? =)


Söndag
Var i Málaga typ hela dagen och shoppade lite julklappar, m.m. De hade gjort jättefina juldekorationer med mamma ljus och grejer där. Jättefint! Ska dit igen med skolan på måndag. När vi kom hem gick jag till läkare för jag hade så ont i halsen / örat. Men det var väl det drygaste jag varit med om. Fick vänta i TRE TIMMAR för att de skulle lysa mig lite snabbt i örat och i halsen, och sen ge mig ett papper där det stod vilken medicin jag skulle köpa, vilket tog fem minuter. Men som tur var visade det sig att min pappa hade den medicinen hemma när jag kom hem, så jag behövde inte gå och köpa nånting.

I måndags var det festivo här, så vi var lediga. Det är typ som deras advent här, för de firar inte advent varje helg som vi gör i Sverige. Så igår klädde jag plastgranen hemma hos min familj, det var jättemysigt!

Titta så fint det blev =)

Och så ställde de upp en jättestor belen (krubban med Jesu födelse och det där) hemma hos oss. De tejpade fast papper på väggen som bakgrund och allting, som en teater eller nåt =p Ska ta kort och lägga ut nån dag. Det är jättemycket fokus på belen här i Spanien. Det är julpyntat med massa belen av ljus ute och så. Men här är det ju mer de tre vise männen, los tre reyes magos, som är i fokus på jul. De ger ju inte varann julklappar den 24 december, utan den 6 januari, då de tre vise männen kommer. Det är ju inte som i Sverige, att jultomten kommer den 24 efter Kalle Anka ;) GAAAAH, vad jag längtar!!!!


Här har de gjort en belen i sand till och med, nere vid stranden. Jättefint =)

Ska lägga upp lite bilder från friliftsdagen förra veckan också. När jag har tid! Har fullt upp nu känns det som. På torsdag är det nobelmiddag (en kille i trean har det som projektarbete), så då ska vi till nån restaurang och äta trerättersmiddag =) På fredag är det julfest i skolan, med lussebullar m.m. På lördag ska vi till Ronda med skolan, och på kvällen är det Luciafirande i kyrkan, det måste man ju gå på! =) Men det känns bra att ha fullt upp nu dagarna innan man åker till Sverige. Har börjat längta så himla mycket nu! Jaja, nu blir mitt batteri i datorn dåligt igen. Bajs.

¡Hasta luego!


5 december

Sitter på biblioteket och kollar internet lite nu. Det är bra här, för hit kan jag ta med min laptop och använda trådlöst internet gratis =) Plus att det är så tyst och skönt här på biblioteket, och så är det inte lika KALLT som hemma heller. Alltså, i Sverige går man typ och huttrar om det är 17 grader inomhus. Hur många grader har vi inne i husen här? 13 kanske? Är det 13 grader utomhus här är det 13 grader inne i husen också. Ni rynkar väl på ögonbrynen när ni läser det här, men vet ni att jag tänker på värme när jag tänker på Sverige? Tänk alla varma och sköna hus, med element, trägolv och allt det där. Endel tror väl att jag ska komma hem med värsta solbrännan, solblekt hår, osv... Men bara för att man bor på Costa del Sol så betyder det inte att det är nån semester man är på i flera månader. Senast jag låg på stranden var typ i mitten av oktober. Skulle ju knappast ligga på stranden i den här kylan... Plus att det här är mitt vardagsliv nu. I början kunde man ju sola och bada hela tiden, men man är ju här för att gå på skolan som ligger här, eller hur? Så till er som tror att jag ska komma hem brun så kan jag ju säga att jag nog kommer hem lika "brun" som jag skulle vara om jag tillbringat hösten i Sverige.

Har hämtat min flamencoklänning nu också, som jag fick av pappa och mina gudföräldrar i 18-årspresent (eller kanske snarare som julklapp med tanke på att jag hämtade den så sent). Här har ni en liten bild på den - klicka så ser ni bättre. Kanske lånar min "systers" kamera och lägger upp nån bättre bild nån dag också. Men visst är den fin? Handgjord är den också.


Mitt batteri i laptopen håller på och dör nu, så hinner tyvärr itne skriva mer. Ikväll blir det Benalmadena iaf... Uppdaterar mer under helgen eller i början av nästa vecka. Puss på er

1 december

Ja, nu är vi inne i december och därmed vintern. Dock känns det inte så vinteraktigt med skinande sol och palmer istället för mörka dagar med snö och slask... Men det är KALLT kan jag lova er! Framför allt skolan, den är iskall. Brukar inte ens ta av mig jackan inne i skolan för jag fryser så mycket.

I fredags fick vi adventsfika i skolan. Det var jättemysigt, fick glögg med russin och pepparkakor. Fattades bara att ha en liten ljusstake och tända det första av de fyra ljusen.
Sen på kvällen i fredags var vi några tjejer som gick till den underbara Woken och åt! Det är ju så sjukt gott där alltså! Plus att det är buffé!
I lördags åkte vi till La cañada, ett shoppingcenter i Marbella. Köpte lite julklappar i alla fall. Det är väl bäst att sätta igång med julklapparna, för sen går det väl jättefort och så är det jul sen! På kvällen var jag och Sara hos Veronika och tittade på vänner.
Igår gjorde jag inte så mycket. Pluggade, tränade på gymmet, tog en promenad med familjens hund...

Fick chokladfigurer av "Los tre reyes magos" (de tre vise männen) av min familj igår också, och så har de ju gett mig en chokladkalender också. Idag fick jag öppna den =) Men ska spara chokladbitarna till helgerna, så får jag ju äta fler på en gång, bättre än att äta en varje dag =p
 

Eftersom jag inte har någon kamera, som sagt, så tog jag lite kort med mobilen när jag var ute och gick med hunden igår. De hade gjort det jättefint med ljus och grejer på gatorna här;
     

Visst är det fint? Tycker det är så mysigt i de smala gatorna här, när de sätter upp massa lysgrejer ovanför =) Blir så glad av julgrejer i år! Annars brukar jag inte vara så himla excited angående julen och allt det där, men i år är julen speciell, det kommer bli en helt annorlunda jul i år! Egentligen inte, jag kommer ju i stort sett göra samma saker som jag gjort alla andra jular. Men nu ska jag till Sverige för första gången på tre och en halv månad, och det kommer bli så himla speciellt med en svensk jul och allt. Åååå, vad mysigt =D Ser på julen (och allt annat också!) på ett helt annat sätt nu när jag är här nere.

Jaja. Idag var Lillemor sjuk, så det blev ingen samhäll. Så det blir väl att plugga till engelskprovet vi har imorgon + läsa igenom några dikter vi har i svenskaläxa, och ikväll är det fotbollsträning. Får nog börja sätta på mig långbyxor på fotbollsträningen nu, är ju så kallt med shorts...

Ta hand om er hemma, snart kommer jag och tittar till er! =) Besitos.

RSS 2.0