It's weekend...

Japp, nu är det helg igen. Veckorna går ju ganska fort här, tycker inte det var länge sen det var måndag. Fredagar börjar jag 11.10, så det är gött =) Var ute och sprang imorse, sen tittade jag på tecknat Katten Gustaf på spanska när jag åt frukost. Och det var jul hos Katten Gustaf, började längta så mycket till denna julen då. Längtar efter svensk julmat, och att få träffa alla hemma i Sverige! Men, jag längtar då INTE efter snön hemma i Sverige på julen, det kan jag lova. Så illa är det inte än i alla fall, att jag har börjat sakna svenskt klimat. Älskar värmen här =)

Här i Spanien har varje stad/by sin egen feria. Feria = en stor fest i hela staden/byn. Tror man har Feria för nåt helgon eller nåt egentligen. Här i Fuengirola är det i alla fall Feria 6-12 oktober. Denna helgen är helgen innan Ferian, och då är det tydligen också fiesta =) Så på söndag ska jag följa med min familj på "fiesta todo el día" (fest hela dagen). Då ska vi väl äta paella m.m., tjejerna ska ha på sig flamencoklänningar och så. Det tror jag blir kul =)

Take care!

Grötigt

Min familj har köpt havregryn till mig, så att jag kan göra havregrynsgröt på morgonen! Åh, fatta vad gott det var att äta det till frukost igår! Så har de köpt dadlar och russin till mig, som jag tycker om. De är så snälla =)

I tisdags var jag med min "familj" på el coro (kör) också. De träffas, några vänner/släktingar, ca 15 stycken. Så äter de mat tillsammans (de äter ju middag runt halv elva på kvällen då). Var och en tar med sig lite grann så äter man av allt typ. Sen så sjunger de och ibland har de en filmkamera som filmar dem också =) Och så använde de lite instrument till det, bl a skedar =p Men jag sjöng inte, jag tittade på. Det är nog mest skonsamt för deras öron. Haha!

Skriver mer på matrasten sen, nu måste jag gå på astronomi. Hej så länge.

Reeeeegn

Det regnar idag. REGNAR. Och då menar jag inte vanligt regn som vi har hemma i Sverige. Här vräker det verkligen ner! Blir ju genomblöt även om man har paraply!

Fick glass till maten i skolan idag också. Passande till vädret, javisst.


Plugg + helgen

Alltså, klockan är halv sju, och jag sitter kvar i skolan! Har gjort svenska i flera timmar. Jobbigt... Men skönt att ha det gjort nu i alla fall! Vi fick en speciell uppgift på samhällen förut; vi skulle gå ner till stranden och prata med några försäljare där nere (finns massa försäljare som går och säljer fejkade märkesplånböcker, solglasögon, skärp, osv). Skulle typ fråga var de kom ifrån, hur länge de hade bott i Spanien och så. Ofta man får såna uppgifter på samhällen! =p Jag pratade med en i alla fall, men han var inte så intresserad på att svara på mina frågor. Han var mer intresserad av att jag skulle köpa någon av klockorna han sålde. Haha. Tänkte jag skulle berätta vad jag gjorde i helgen också, så här får ni en liten sammanfattning;

Fredag
Först skolan, gick ner och badade snabbt i havet efter skolan för det var så varmt! Sen var jag till Miramar (shoppingcentrum) med några. Köpte dock bara ett vanligt linne. INTE likt mig att handla så lite? Var inte på nåt shoppinghumör. Så det var det enda. Förutom mat och glass. De har ett Ben & Jerrys café där, med Ben & Jerrys kulglass. Mums =D

Lördag
Tog en springtur längs strandpromenaden när jag vaknade. Sen låg jag på stranden under dagen, och på kvällen var jag ute. Skrattar bara när jag jämför uteställena här med vad ni har att gå ut på hemma i Hagfors. Värmullen, parken, uvån? Fan vad tråkigt! Haha...

Söndag
Gick ner och lade mig på stranden under dagen. På kvällen var jag hemma och pluggade engelska och spanska.


Nu är jag hungrig också, ska gå hem och äta. Vi fick pommes frites och hamburgare i sås till mat i skolan idag. Jag har då aldrig fått pommes frites i skolan innan jag kom hit kan jag ju säga. Här får vi det jätteofta. Men de är inte speciellt goda, mjuka och så. Men vi får ju sallad till, och så finns det mjukt bröd man kan ta också. Men det äter jag bara när det är fullkorn =p Hur mycket fullkorn det nu är... Men idag fick vi banan till maten i alla fall, det är bra =) Gillar att vi får frukt till maten! Nog snackat om mat, blir ju bara ännu hungrigare när jag sitter och skriver om mat!

Ta hand om er där hemma!

Idrott nere vid havet

Idag ska vi ha våran idrottslektion nere vid havet, inte alla som har va? ;) Vad har ni på idrotten hemma på Älvstranden, stora varvet? Eller är det för kallt för att ha idrott ute? HAHA!

Igår var det kalas för "mina föräldrars" barnbarn då. Han fyllde tre år =) Och herregud vad mat och grejer det var där då! Smörgåsar, nötter, salamibitar, chips, ostkrokar (som är mycket större än svenska), tårta, potatisomelett, potatissallad, godis, oliver... Försökte hålla mig borta från godiset, så jag satt och åt nötter hela tider istället. Proppmätt var jag! Och så kommer pappan i min värdfamilj och säger "Åsa, come más!" (ät mer) hela tiden! Och då har jag liksom redan suttit och vräkt i mig för fulla muggar. Ojojoj =p Nu har jag snart spanska steg 2, och så får jag lov att gå lite tidigare från den lektionen för att hinna ha lunch i typ en kvart, så att jag hinner till spanska steg 3. Så har jag det varje måndag och torsdag. Lite jobbigt, men det är jag själv som har valt att ha det så.

Så tills nästa gång - hasta luego! Eller som de säger här; ...ta luego! (Dialekt)

Dos semanas en España

Idag är det två veckor sen jag flyttade hit. Och jag har inte satt på mig en långärmad tröja en enda gång sen jag kom hit. Fatta vad gött =) I Sverige hade jag säkert behövt ha både långärmat och jacka och allting vid den här tidpunkten.

Igår var jag på stranden, och efteråt kollade jag in svenska kyrkan som finns här i Fuengirola. Ganska mysigt ställe faktiskt =) Men det såg inte ut som en kyrka precis. Det är ju ganska mycket turister och så här i Fuengirola. Mycket svenskar som bor här också. Man hör ofta svenska när man ligger på stranden, och på gatorna hör man ofta engelska och finska. Haha, det finns till och med en del restauranger som har försökt sig på svenska meny-listor! Här får ni ett exempel; (Klicka på bilden!)

 
Här kan man beställa "Grillade Bläckfik" och "Gráddsäs". Haha ;p


Idag har jag bara haft en lektion, två timmars webdesign. Men jag ska gå på "matte-stugan" som börjar snart. Behöver plugga lite. Sen ska vi fira "mina föräldrars" barnbarn, han fyller tre år idag. Kommer vara massa släktingar där och så.

Till helgen ska vi åka till Tarifa med skolan! =) Det ligger inte så långt härifrån, men det är på Spaniens Atlantkust. Här jag bor är det ju Medelhavskust. Så det ska bli kul.

Har glömt att skriva att jag skaffat en spanskt mobilnummer. Ni som vill ha det kan skriva en kommentar med eran mail-adress, så mailar jag det till er. Och till Jocke, mamma och pappa; Jag tänkte ringa er imorgonkväll (torsdag), så var hemma då =)



Saknar er! Pussss

Glömde en sak =p

Just ja! Glömde skriva att astronomi-kursen blev av ändå! Så nu får jag äntligen fördjupa mig mer i JORDEN OCH UNIVERSUM (det sista var riktat till Jennier och Sofie. Haha!)

PS. Om ni vill kan ni gå in och titta på kommentarerna på de inlägg ni har kommenterat, för ibland skriver jag ett litet svar där =)

Hello Sweden!

Helgen har varit bra här nere. I fredagskväll tittade jag på min spanska "syster" när hon dansade flamenco. Lördagen tillbringades på stranden, och på kvällen var jag ute. Fanns många nice ställen här. (JA mamma, jag är försiktig när jag är ute!) Igår låg jag på stranden i sex timmar. Underbart =) Men sen när jag kom hem blev jag sjösjuk av allt badande, för det var så stora vågor i havet igår, och efteråt kändes det som vågorna fortfarande skvalpade i mitt huvud! Ungefär som när man har åkt båt länge, och känner att det fortfarande gungar under fötterna när man kommer i land.

Måste skriva också att min värdfamilj är så himla bra! Gillar dom jättemycket! Igår fick jag underkläder av dom, och så har jag fått ett halsband också =) Får även jättegod mat hemma! Och så har de massa färska fikon som jag äter hela tiden, hur gott som helst! Finns det i Sverige? De har även köpt hem naturell yoghurt till mig, det är väl det närmaste filmjölk jag kommer här nere. Men det var snällt tyckte jag =) Haha, skräll att jag ska skriva om mat! Men när jag ändå är igång kan jag ju skriva att jag tycker att skolmaten är okej också. Brukar få melon till maten varje dag, jättegott! Visst, det kanske inte är värsta high quality på maten, men kan ju säga att den är bättre än på Älvstrandsgymnasiet i alla fall.

Nu har ni fått något att läsa i alla fall. Här nedanför får ni lite bilder som ni kan klicka på så de blir lite större. Tog dom på stranden med mobilen igår, därav kvaliteten. Men ni får i alla fall se hur jag har det =)









 (Jocke: Här är armbandet med ett J på, som jag berättade att jag hade köpt =) Fint va?)



Ta hand om er där hemma i höstkylan!


Drunknar i skolarbete?

Har konstaterat att denna skola ligger på en högre nivå än Älvstrandsgymnasiet när det gäller pluggande och så! Och förra året hade jag så himla slappt med skolarbete, så det är lite skillnad nu. Prövar att läsa både spanska steg 2 och 3 samtidigt nu, men blir det för hårt så läser jag bara steg 2. Mina individuella val blev webdesign och retorik. Det blev tyvärr inte av nån astromoni som jag ville ha. =( Men men... Igår låg jag på stranden, hade bara en lektion i skolan. Var alldeles röd i ansiktet när jag kom hem! Men idag är det bättre. =) Väntar på att ha min första idrottslektion nu, den börjar 14.20. Funderar på att sätta mig och plugga lite matte och spanska innan det. Är så himla ringrostig i matte nu alltså, har inte haft det sen läsåret 06/07! Men bara jag kommer in i det igen så ordnar det sig nog. Måste gå och köpa vatten också, det är vaaaarmt! Vad händer hemma i Sverige då? Nåt kul? Miss you! Hasta luego...

Bilder från Sevilla

Var ju i Sevilla i helgen med pappa & Ximena. Some photos; (det går att klicka på bilderna, så blir de lite större)

Tittade på en flamenco-föreställning.
Var på Flamenco-föreställning.


En byggnad i Sevilla


Jag vid katedralen

Skolan

Inatt åskade det och spöregnade, så därför trodde jag det var kallt imorse, och tog på mig en kortärmad skjorta. Det ska jag aldrig mer göra nu under de senaste veckorna i alla fall! Håller ju på att smälta bort när jag går ut! Idag har jag varit i skolan (är där nu också) och kikat lite på marknaden, gått runt lite. Ska ha möte om eventuella sporter vi kan börja på nu, och efter det möte om mentalt självförsvar. Hasta luego!

costa del sol

Hola! Ja, då var man nere i Spanien då. Är i skolan nu, och där finns det svenska tangentbord. Det är bra =) Hur är det i Sverige då? Regnigt, blåsigt, kallt? Här är det i alla fall hot, hot hot! Y me gusta mucho, mucho, mucho! Igår var jag nere på stranden med tjejen i min värdfamilj. Väldigt varmt i havet tyckte jag. Pappa bor på ett hotel här nu också, så imorse var vi ute och joggade tillsammans och efter skolan ska vi gå och köpa ett nytt telefonkort till mig (och kanske en ny telefon?). Och imorgon ska jag och pappa åka till Sevilla och bo en natt på hotel med Ximena. Ikväll blir det stranden, för det var nån slags nollning eller nåt för oss på gymnasiet? Så, ja, det kan nog bli kul =) Saknar er där hemma Jocke, mamma, Konrad och alla vännerna! Men jag trivs här =D

RSS 2.0