Nationella!

Fick full pott på mitt tal i Svenska B nationella, det var jääävligt gött =) Imorgon är det dags för nationella Svenska B igen, men den här gången ska vi skriva i fem timmar. Tur att vi får skriva med laptoparna i alla fall, till att sitta där med papper och penna och sudda och ha sig skulle ju vara ett mierda det! Jaa, så det blir att handla lite mörk choklad, jordgubbar och så till att ha och tugga på när man sitter och skriver imorgon..

Ja, annars då, que pasa? Helgen var väldans bra, bästa på läääänge ;) Sen på söndagen var jag på Tivoli i Benalmádena och tittade på min "syster" som dansade. Emma min fotbollskompis kom dit också, så vi åkte lite karusell och så. Fanns väl inte så många i våran smak, men det var kul i alla fall =) Men det var så kallt i söndags, säkert 14 grader eller nåt, och så blåste det. Sen blev vi blöta i en karusell som var som en miniversion av Flumeride så det var kallt som faaan. Passade bra med en varm dusch sen när jag kom hem!





Tänkte lägga upp mer bilder, men detta internet slutar funka stup i kvarten på det här jävla caféet + att det alltid är så segt att ladda upp kort på bloggen, så ni får nöja er med två bilder så länge. Vill ni se mer får ni gå in på facebook, lägger upp mycket fler bilder där än vad jag gör på bloggen!

Besitos

Pustar ut!

Nu har jag nyss hållt mitt tal nationella prov-tal till Svenska B. Och nu känns det så jävla skönt kan jag lova er! Stod framför spegeln och övade hela eftermiddagen igår. Men nu är det färdigt, och det gick bra =)

För övrigt hade jag en asbra helg =) Kort kommer från i fredags, då vi var i Málaga och firade Annie som fyllde år i lördags!

Är så lycklig över att ha hållt mitt tal nu alltså, för några timmar sen var jag så nervös! Gick hit till skolan halv nio imorse och ställde mig inne på toaletten framför spegeln och övade, haha.

Uppdaterar imorgon igen! Eller senare idag om jag har lust =) Har utvecklingssamtal efter skolan också.

Bilder från Sierra Nevada









Lite bilder från Sierra Nevada hade jag ju lovat er, så här har ni. Ser ni vad fint det är eller? Åå, vill dit och åka igen! Det var så himla härligt alltså!

Geografiprovet gick som jag ville =) Nu är jag klar med webdesignarbetet, och ska göra klart mitt PM inför nationella-prov-talet i svenska B. Hoppas detta går väl....


Puss igen

Home alone

Imorse åkte mina värdföräldrar till Portugal tills på söndag. Så jag och Ana ska vara själva nu under helgen. Och hon är ju så rädd för allt möjligt så jag har inte varit med om liknande tror jag! Hon tror alltid att det ska komma in någon i huset när vi är ensamma, och vågar nästan aldrig vara hemma själv. "Åsa, cuando te vayas, cierra la puerta vale?" sa hon imorse innan hon gick. Det är väl klart jag stänger dörren om jag går hemifrån, haha =p
Men det kommer nog inte gå någon nöd på oss under helgen inte, mina föräldrar har varit så snälla och köpt hem massa saker som de vet att jag tycker om, som lever, fullkornsbröd från Lidl, leverpastej =) Då blev jag glaaad =D Mitt fullkornsbröd tog ju slut förra veckan, så då tänkte jag att nu får jag väl inte riktigt fullkornsbröd förrän jag kommer till Sverige i sommar, men så köpte dom nytt nu direkt =) Trodde aldrig jag skulle vara så tacksam för ett speciellt bröd =p

Imorgon ska vi till Málaga, middag, bowling, utgång och sen morgontåget hem! Tror det blir jättekul =) Annie fyller ju 19 på lördag, så vi måste ju fira henne.

Nej, nu ska jag gå och få reda på hur det gick på geografiprovet! Hoppas det gick bra =)

Puss

Sierra Nevada + ¡tiempo buenísimo!

¡Hola!
I fredags var det Sierra Nevada med skolan. Och madre mia vad fint det var dar! Och var harligt det var att aka skidor dar! Det var min basta skidupplevelse kan jag ju latt saga! Vadret var perfekt, alltsa perfekt perfekt! Inte ett moln pa himlen. Och det var varmt, man fick farg som fan i ansiktet. Underbart helt enkelt! Skidbackarna hemma i Sverige kan slanga sig i vaggen, det lovar jag er. Ni skulle bara ha sett hur harligt det var dar alltsa! Sitter pa internetcafé nu, sa ni far se lite bilder nan annan dag. Dock mobilbilder, ville inte ta med kameran.

Sen pa fredagen var jag sa himla trott nar vi kom hem, hade ju gatt upp tjugo over fyra pa morgonen/natten. Sa jag gick hem till Hanna och tog det lugnt dar, tittade lite pa lejonkungen och pratade en massa =)

Pa lordagen var det lika bra vader igen, sa borjade dagen med en springtur langs strandpromenaden, hem och at en underbar havregrynsgrotsfrukost och sen ner till playan igen. Lag dar i flera timmar, sa skont! =) Men mindre skont att jag brande upp bakbenen och ryggen sa det fortfarande svider som fan! Gor nastan ont att sitta pa stolen har ju, haha. Pa eftermiddagen pluggade jag typ och hjalpte min "mamma" lite med maten. Senare vart det utgang da. Har val haft roligare, men det var helt okej =)

Idag blev det playan igen. Och pluggande till samhallsprovet vi har imorgon. At en asgod glass =D Och sa rakade jag ata "lunch" klockan halv sex idag! HAHA! Nu har jag att blivit for spansk ;) Men da blir jag inte hungrig till middagen i alla fall, som man ater vid tiotiden har i Spanien! I Sverige sover jag klockan tio, har sitter jag och ater middag da. Sjukt, haha. Men det ar kul att prova pa spanjorernas vanor =)

Och vet ni, att tiden gar sa fort sa snart far jag besok hit ner! Farmor och Farmax kommer den 9 april, och mina chicas (Jennifer, Emma, Karin, Sofie) kommer den 13 april! Mindre an en manad kvar ju. Aaa, tiden gar sa fort sa jag hinner inte med tror jag! Vill inte att tiden ska ga fort, for da ar det mindre tid tills jag ska hem till Sverige. Vill inte deeeeeet! Vill stanna haaar!

Nej, nu far det vara fardigt med det har datanordandet. Besitos pa er dar uppe i Norden!

Playaaaan

Hola, hur är det hemma då? Blött, slaskigt, kallt? Själv har man väl haft minst 20 grader och legat på stranden i bikini idag. Så skööönt! =) Hade lite picknick också, med nybakat bröd, marmelad, salami, jordgubbar och så. Här i Spanien flödar jordgubbarna redan som de gör i Sverige runt midsommar, och det är mars! Snacka om härligt ;)

Helgen då?
I fredags blev det utgång. Först var vi hemma hos två från skolan som flyttat till lägenhet, sen ut i "funkan"!

I lördags var det födelsedagsfest för min värdsyster Ana som fyller år på tisdag. Köpte henne ett halsband och en ring. Men det verkar vara mer vanligt att ge varandra kläder här i Spanien när man fyller år, för gud vad mycket kläder hon fick av sina kompisar! Alla hennes kompisar hade typ köpt kläder och skor och så. Och när det är fiesta här i Spanien innebär det såklart också mat, maaaat, och maaaaat i mängder! Hon hade piñata också! =) Första gången jag har varit på en födelsedagsfest med piñata, så det var kul =) Antar att ni vet vad piñata är? Sök på det på google annars, orkar inte förklara.
Efter att vi hade ätit och Ana hade fått alla presenter åkte vi hem och gjorde oss iordning. Sen följde jag med henne och hennes kompisar på utgång. Så det var en trevlig kväll =) Kul att umgås med spanjorer också.

Nu är inte ens Ana med på den här bilden då, men =p Det syns vem som är svensk i alla fall. Haha.



Idag har det varit playan då =D Sitter på ett café med laptopen och dricker naturell mango-juice, jättegott!
Min värdmamma har köpt lever åt mig igen, så jag hoppas jag får det ikväll. Hihi.




På kvällen blev det utgång..


Nu får ni fan vara glada åt mina bilder, det är assegt att lägga upp bilder på den här bloggen, har suttit här i två timmar. Joder!


Puss

Integral

Gissa vad som låg i brödlådan när jag drog ut den och kollade igår? Jo, ett grovt riktigt fullkornsbröd från Lidl! Och så glad jag blev då =) Ni där hemma tänker säkert "Men vadå? Vad är det för speciellt med det?" , men ni ska bara veta hur gott det var med fullkornsbröd med paté de higado de cerdo var imorse när man nästan alltid får vitt bröd!

Annars då. Tillbaka till skolan efter semana blanca. Córdoba fredag-lördag var nice. Hade så kul =p Sedan lördagen har det typ regnat hela tiden, så har inte hänt så mycket. I lördagskväll var jag bara hemma heeela kvällen. Hoppas att det blir bättre väder mot slutet av veckan, för på fredag ska vi ju till Sierra Nevada på friluftsdag. Skidåkning nere på spanska solkusten, det låter väl kul? =) Det tror jag att det blir - om det blir bra väder vill säga.

Idag ska jag gå tillbaka till fotbollen, om det inte börjar regna mer. För nu känner jag mig bra och absolut frisk igen =) Var ute och sprang typ en timme i söndags, tror inte jag har sprungit så länge förut? Men det var skönt, att bara springa och lyssna på musiken i lurarna och inte tänka på nåt annat liksom. Fast saknar att springa i skogen, även om det är fint att springa vid strandpromenaden vid havet också. Dock lite blåsigt!

Mycket plugg på G nu också. Ska tenta av steg 3 i spanskan, så ska göra avtentningsproven på tosdag och nästa torsdag. Gamla nationella prov. Geografiprov har jag på torsdag. Och så ska webdesignarbetet vara färdigt nästa onsdag. Samhällsprov, historiaredovisning. Ska ha läst ut en spansk liten bok tills på torsdag.. Men det jag gruvar mig för är de nationella proven i svenska och engelska, which are coming up soon! Börjar förbereda oss i svenskan nu...
Jaja. Ska jobba lite med webdesignen..

Puss på er där hemma.

PS. Kort från Córdoba kommer när jag och Emma har bytt kort, antagligen någon gång nu i veckan.


RSS 2.0