bilden


Header


Enferma!

I helgen hade jag planerat filmkvall pa fredagen och Ikea & Plaza Mayor pa lordagen...
Men vaknade med 39 graders feber pa fredagsmorgonen, men kande mig lite bettre efter ett tag, sa jag tankte "nej men visst, jag kan nog ga till skolan anda!" Sa jag gick upp och at frukost och duschade, men blev sa yr nar jag stod i duschen sa det fick bli att stanna hemma anda. Smartast sa kanske...

Pa lordagmorgonen var jag inte ett dugg utvilad nar jag vaknade, pa grund av att jag legat och hostat halva natten! Sa jag orkade inte folja med till Ikea och Plaza Mayor.. Blev sangen igen med massa baljande av varm mjolk med honung. Verkar typ son spanjorerna tror att honung ar varsta mirakelmedicinen. Har ju 50 % honung och 50 % mjolk i koppen.
Men men, nar Sara och Veronika kom hem fran Plaza Mayor kom de hem till mig, och nar Sara skulle ga sa jag till min mamma att jag nog gar hem till Sara och kollar pa film pa kvallen. Men det gick inte for sig det! "NO, NO, NO NO NO!" sa min mamma till mig da! Sa den planerade filmkvellen hos Sara blev flyttad hem till mig istallet. Blev Sex and the city.

Idag ar min hals en riktig plaga, usch! Har i alla fall kommit ut lite idag. Gick och satte mig i en park dar det var sol och jobbade med matteuppgiften. Det var skont... Sen kom Sara, sa vi promenerade lite grann. Dock valdigt sakta och forsiktigt! Och nu har vi gatt och satt oss pa internetcafé.

Pa tisdag ska jag till en lakare. Aa, vill bli frisk! Till helgen ska vi ju till Madrid, och da vill jag absolut inte vara sjuk.

Bueno, ¡pero espero que mi familia y mis amigas en Suecia estén bién! Adios..


En vecka!

Ja, för en vecka sedan satt jag på Arlanda och väntade på att planet skulle gå... Det sista jag var i Sverige för fem månader framåt!

Men idag är det den 13 januari, så om exakt tre månader är jag på plats på flygplats igen, men då för att hämta tjejerna som kommer ner och hälsar på mig: Jennifer, Emma, Karin och Sofie! Ska bli så kul! =D

Livet har väl dragit igång som vanligt här nere, plugg, fotboll, de flesta från skolan har kommit tillbaka ner hit efter jullovet nu och så. Igår var det en norsk på fotbollen, som ska börja där. Men hon ser ut som en spanjor, så jag är fortfarande den det lyser UTLÄNNING om på träningarna. Norskans pappa frågade mig om jag var finsk. Nej neeej, sueca! Haha, i helgen trodde folk också att jag var finsk. Vad är det för skillnad på svenska och finska tjejer, de ser väl lika ut?

Well well... Igång med pluggandet också, ja. Nu i mitten, slutet av januari kommer jag storkna i skolarbete! Nationellt prov i matte, en bok som ska läsas ut i svenskan, egen lektion i svenskan, inlämning av matteuppgift, astronomiprov, inlämning av romantisk dikt, novellutdrag som ska läsas inför varje svenskalektion, you name it!

Idag ska jag klippa mig också. Beställde tid igår, och fick en idag, det är bra =) 8 Euro kostar det att klippa mig här, i Sverige betalar jag 240 kr - det är FÖÖÖÖR mycket! Innan det ska jag kolla lite grann på stan tror jag, det är ju så mycket rebajas här nu så =)

Ta hand om er hemma..


Back in Spain!

Nu sitter jag i den här iskalla skolan igen. Brrr!
När jag kom ner i tisdags och gick ut ur flygplatsen i Málaga tyckte jag det var hur skönt som helst, 10, 12 grader varmt kändes urskönt jämfört med 15 minus i Sverige. Men dock dröjer det inte länge innan man blir påmind om att det inte är så mycket varmare inne än vad det är ute! Jaja, det dröjer väl inte så himla länge innan det börjar bli varmt här igen. I mars eller nåt tänker jag...
Det var i alla fall kul att komma ner hit igen. På nåt vis kändes det som att komma hem, när jag kom upp från tågstationen och var ute i lilla Fuengirola igen. (eller lilla och lilla, jämfört med Hagfors är det ju stort, haha..)
När jag kom hem låg det en julklapp från min familj på sängen, de hade köpt en liten praktisk box med smink, ögonskuggor, mascara, m.m. Bra att ha =) Nog för att jag inte använder smink annars än när det är fest och så, men det passade bra eftersom jag slängde bort mina ögonskuggor och så när jag var i Sverige för att de hade blivit gamla.
Haha, hade ju köpt en osthyvel till min familj, och vet ni vad? De visste inte vad det var, hade aldrig sett en sån förut! Så nu slipper de ju skära tjocka ostskivor med kniv, om de vågar använda osthyveln vill säga ;)

Det är skönt i solen här, igår efter skolan var jag och Emma till en servering som ligger jämt vid stranden och satt och solade där, det var jätteskönt! Och det är januari liksom, januari för mig är is och massa snö! Så det är ju rätt nice =D Sen träffade vi Hanna, som ju har flyttat ner hit nu också. Kul att ha en till hagförsing här i stan, hehe ;)

Nu börjar spanskalektionen.. Ta hand om er där hemma mina nära och kära!

På Arlanda

Jaha, då var det dags att dra tillbaka till Spanien då. Igår blev det lite ändrade planer med resan till Arlanda. Så jag hann inte äta tacos med tjejerna och säga hejdå =( Men Jennifer åkte med i bilen ett tag för att gå av hos sin pojkvän i Munkfors, så henne hann jag med ett litet hejdå till i alla fall. Övernattade hos pappa för att ta tåget från Karlstad imorse vid sjutiden. Var på Sthlm central vid tjugo i tio, och mitt plan går klockan tre... Vilket innebär ganska mycket väntetid då. Tog Arlanda X-press hit, så det är väl lite strosande i affärer och internetuthyrning som får fördriva tiden fram tills jag ska gå och checka in. Träffade Anna Pettersson förut, men hon skulle med ett tidigare plan. Får väl se om jag träffar på nån annan gäststudent som kanske ska med mitt plan. Än så länge vet jag ingen som ska med samma plan som mig.

Det var en jättesöt affär som hade provsmakning på rökt lax, knäckebröd och pepparrotsvisp, så jag har varit där och tagit för mig lite =) Köpte även en älgsalamikorv till min spanska familj. Får se om de äter den då; hjortronsylten de fick när jag flyttade dit i september har de ju inte ens öppnat än! (Använde jag ; - tecknet rätt där pappa?)

Som sagt, klockan tre åker jag då. Ska mellanlanda i Barcelona och vänta där ett litet tag också. Är i Málaga vid halv tio-tiden. Ska försöka sova på flyget, men känner jag mig själv rätt så kommer jag väl inte orka somna. Försökte ju sova på tåget förut också, men det gick inte heller. Kanske slumrade till nån minut sådär. Så då satt jag och tittade ut genom fönstret på mitt fina, kalla Sverige istället. Men det ska bli skönt att komma ner tillbaka till Spanien nu. Skulle bara må ännu dåligare av att vara hemma i Sverige, och speciellt i Hagfors, nu när det blev som det blev med allt...

Bueno, då ses vi väl till midsommar igen då Sverige!


New year...

2009, nytt år - nytt liv? 2008 slutade förjävligt i alla fall. Men jag hoppas att 2009 blir ett bra år nu.
Drar tillbaka till Spanien på tisdag och jag tror det blir bra för mig. Skulle nog bli ganska jobbigt att vara kvar här hemma med tanke på det som hänt...

Inatt sov Karin Brodin hos mig i alla fall. Åkte till Milano och åt när vi vaknat och gjort oss iordning, sen åkte vi hem till henne i Uddeholm och satt vid brasan och så =) Åkte till Herrgården och tog lite kort, sen drog vi vidare till Exär. Åkte hem till Madde W och dit kom Sara sen också. Kul att umgås med henne, det var ju inte igår precis! Sen åkte jag och Karin vidare till hennes och Mickes lägenhet, som jag inte hade sett förrän idag. Drack te och tittade på gamla kort på hennes dator och så. Sen skjutsade Karin och Micke hem mig till Hagfors så jag fick äta mat och så. Tack för att du tog hand om mig idag Karin <3 Det behövde jag. Älskar dig..

Imorgon blir det bio med Jennifer, Karin och Madde W. Twilight ska vi se... Och så ska jag leka med Jennifer den röööde innan bion börjar =) <3

Hoppas ni får ett bra 2009 ni också, allihopa..

RSS 2.0