Está lloviendo...

Efter ca tre veckor med soliga och fina dagar, är det idag en regnig dag... Funderade på att ta med paraply när jag gick imorse, men sen sket jag i det. Det ångrar jag nu.

Men jag ska inte gå ända hem direkt, ska till gymmet och träna nu snart. Sen hem. Hoppas att regnet har lugnat ner sig då, men det har det nog inte för när det börjar regna här kan man nog räkna att regnet fortsätter hela dagen ut. Måste ändå sitta inne och plugga på min samhällsuppsats hela dagen så det gör mig väl inte så jättemycket att det regnar.

Igår fick vi tårta efter fotbollsträningen, för det var en tjej som fyllde år så hon hade med sig tårta och bjöd på =) Veronika fyllde också år igår.

Nej nu ska jag gå till gymmet jag... Puss hej

Vi syns om en månad! =)

Blir mer och mer sällan uppdateringar nu, sorry. Men som ni vet så har vi ju inte internet hemma, så jag är bara inne på internet när jag är i skolan. Men vet ni vad? Idag är det en månad kvar tills jag kommer och hälsar på er i Sverige! =) Nu känner man verkligen hur mysigt det ska bli med en svensk jul, ett stoooort julbord (för det SKA jag ha!), julklappar, träffa familjen... Kommer stå och gråta som bara den när jag kommer till Arlanda alltså. Blir nästan tårögd bara jag tänker på det =')

Vad har hänt på senaste tiden då? Jaa, i helgen var vi i Málaga. Eftersom jag för tillfället inte har någon kamera har jag inga kort, men tog lite kort på staden med min mobil...
   
Tyckte ju att Málaga var mycket finare än Fuengirola, där jag bor. Var inte lika mycket turister i Málaga, det är mer spanskt. Titta på gatorna, det är ju jättefint! Ska åka dit fler gånger innan ju i alla fall. Kanske handla julklappar där =)

I söndags följde jag med "mina föräldrar" upp i bergen på vandring =) Älskar att följa med dom dit, det är så himla fint där! Skönt att få lite frisk natur och och luft och så. Och så hade vi med oss mat, så vi hade typ som picknick där också. Jättemysigt! Tog lite kort med telefonen där också...
    
Kottar så stora som den på bilden har vi inte i Sverige va? =p Man kunde äta något som var inuti också, det var ganska gott. Men visst är det fint i sierran?


Jag har köpt gymkort nu också. Var på gym för första gången på två och en halv månad i förrgår. Och det ska jag säga er, att jag tänker ALDRIG mer skippa styrketräning så länge som två och en halv månad. Aldrig igen säger jag bara... Jag trodde det var ett skämt när jag vaknade igår, sån jävla träningsvärk hade jag! Kunde inte ens sträcka ut armarna rakt för jag hade sån träningsvärk. Visst, jag har varit ute och sprungit, spelat fotboll och så sen jag kom hit, så jag har ju tränat. Men inte på gym!

Har fått mig en resfriado (=förkylning) också. Usch... Ska gå hem och läsa dikter från romantiken till svenskan. Ta hand om er.


Våran gatito! ='(

Jocke hade varit och tittat ut en katt han skulle ta hem. Han hade skickat bild på kattungen till mig, och vi hade bestämt namn till honom och allt. Men nu har den dött, innan Jocke ens hunnit få hem den till lägenheten! ='( Blev jätteledsen när Jocke berättade det, den såg ju så söt ut... Men, Jocke har redan varit och tittat på en ny kattunge, som han ska hämta hem om lite mer än en vecka. En röd katt. Så det får bli han som får bli våran Gatito då... Gatito ska han heta för att Jocke sa för länge sedan att om vi får ett djur nån gång så ska det heta Tito, som Morgan kallades. Och eftersom gatito betyder kattunge på spanska passade det ju bra tänkte jag. Gatito.

Nu sitter jag och Sara ensamma i hela skolan. Den enda som är här förutom oss är min spanskalärare... Det är ju studiedag idag, men pluggisar som vi är så går vi hit och sätter oss ändå =)

Senare blir det att gå till Svenska Kyrkan, som anordnar en taco-kväll. Det gillar vi =)
Och imorgon blir det Málaga!

Puss på er

Pudín de sangre

Igår gick jag min favoritmat hemma, linsgrytan! Jäääättegott! Och den där svarta korvbiten som ligger i, den smakade lite blodpudding tyckte jag. Så när min familj frågade om jag tyckte om det, sa jag att jag brukar äta något med liknande smak i Sverige; pudín de sangre (blodpudding). Då sa de att den där korven också var gjord av blod, att det var typ som blodpudding =)



Jag som oroade mig för att vara utan blodpudding i nästan fyra månader... Men ni ser, jag hittar andra alternativ här i Spanien =D
Min "mamma" sa att hon skulle lära mig laga linser innan jag åker till Sverige, så att Jocke skulle få prova det. Så när jag kommer hem till jul ska vi laga linsgryta hemma Jocke ;)

När mamma och Jocke var här tentade jag av steg 2 i spanska. Så jag fick MVG i slutbetyg där, fick jag reda på igår =) Gött att kunna läsa ett steg på 2 månader, i Sverige skulle jag ha läst det på ett helt läsår! Så nu läser jag steg 3 och 4 paralellt, började på steg 4 i måndags =)

Nu ska jag gå på mattestugan. Sen ska jag jogga med Veronika. Hejs!

En spansk kyrkogård

Måste bara säga att jag blir så stolt över mina kompisar hemma i Sverige. Läste nyss på Jennifers bilddagbok att Karin Brodin har fått körkort. Grattis gumman <3 Och för typ en månad sen fick ju Jennifer körkort också, och så har ju även Helena fått körkort. Ni är så duktiga så =D


När det var Todos los santos följde jag med min "pappa" och "syster" till kyrkogården, för jag ville se en spansk kyrkogård. Förlåt, men det var faktiskt den fulaste kyrkogården jag har sett...

 

Inget gräs eller gravstenar som i Sverige, utan bara sten. Stengolv. Och så ser det ju ut som förvaringsskåp eller jag vet inte vad. Ni ser om ni klickar på bilderna. En annan sak jag tyckte var konstig är att de på väldigt många "gravboxar", eller vad man ska kalla det, hade kort på den döde. På första bilden ser ni ju att det är nån slags nålning av personen på gravstenen. Njee, jag får nog lov att säga att Sverige har mycket finare kyrkogårdar...


Ni har inte fått se några kort från när vi firade min födelsedag i Marbella heller, så här kommer några kort från den kvällen. (Det är kort som Veronica tagit, eftersom min kamera är borta.)

   



På torsdag och fredag har vi studiedag. Men skolan ska vara öppen för de som vill komma hit, så på torsdag går jag nog hit ändå och sätter mig och pluggar på min uppsats i Samhäll B. Sen på kvällen är det även taco- och burritoskväll i Svenska Kyrkan, det ska jag absolut på =D

Nu har vi även bokat ett hostal/hotell i Málaga, så vi är åtta tjejer som ska dra dit och vara där fredag-lördag. Ska bli jättekul! Har ju typ inte varit i Málaga än... Illa!

Idag blir det väl svenska plugg och fotbollsträning. Ska nog även gå och titta på flamencoklänningar =)


Då var det slut på besök...

Nu har jag haft mamma och Jocke här i en vecka, i lördags åkte de hem. Började gråta när jag lämnade av dom på flygplatsen =( Men nu är det mindre än en och en halv månad tills jag kommer till Sverige!


 

Well well. Bodde med mamma & Jocke på deras hotell när de var här, men jag var i skolan som vanligt och så. Så när jag var i skolan under dagarna solade de och var vid stranden och så. Det var faktiskt fint väder hela veckan när de var här. Men inte så himla varmt, runt 17 grader kanske. Men de fick att lite färg i ansiktet ;) Sen har vi ätit massa tapas, de har tittat på min fotbollsträning, vi har varit i Mijas pueblo (där får man en jättefin utsikt över Fuengirola), de har besökt min skola, m.m. Det var jättekul att ha dem här i alla fall! Hoppas att det blir fler gånger =)

  
Mijas Pueblo

 
Jocke och jag åt på världens bästa restaurang, WOKEN!
Vi åt grodlår för första gången båda två =)


Mamma


Vårat hotell. Badades dock inget i utomhuspoolen, det är för kallt!


Min spanska familj bjöd hem oss på fika också, jättetrevligt =) Men eftersom min familj inte pratar engelska, och mamma & Jocke inte kan spanska, fick jag sitta och översätta fram och tillbaka mellan spanska och svenska hela tiden. Men det var kul =) Haha, Jocke berättade att jag har börjat prata i sömn på spanska också!

Eftersom jag har fyllt år fick jag ju presenter av dom också. Jocke hade köpt en väldigt efterlängtad och behövlig telefon åt mig. Så nu slipper jag prata i högtalaren för jämnan! Sen fick jag ett guldhalsband, en bok av Liza Marklund som utspelar sig här på Costa del Sol, pengar - både Euros och kronor, en svensk chokladask, ett usb-minne man kan sätta in telefonminneskortet i. Den här hade Jennifer skickat med mamma;
 Är hon inte så himla gullig alltså? Du är verkligen en äkta vän äggo! <3

Så tack allihop som hade skickat med presenter, det uppskattar jag jättemycket!

Det gick så himla fort när de var här, tycker knappt vi hann med nånting. Tiden bara flög iväg. Saknar er redan...
Jaja, idag är det fotbollsträning. Var ju bara på en träning när mamma och Jocke var här. Innan den ska jag plugga engelska. Imorgon skriver jag ett nytt inlägg, så ska jag lägga in bilder på hur en spansk kyrkogård ser ut!

Adios!


RSS 2.0