The prom

Buenas tardes!

Ja, i lördags var det bal då! Jättetrevligt, verkligen =) Även om alla inte hade balklänning och allt vad det är (tror inte det var mer än 10 pers som hade långklänning) så var det så himla fint! Vi var på ett jättefint hotell och fick god mat, vin och sådär. Alla var sååå fina! =)
Klockan ett kom "partybussen" och hämtade oss för att dra vidare till partystället nummer ett här på solkusten - Puerto Banús! Vi elever hade nämligen beställt en buss, för med taxi kostar det väl 50-60 Euro att åka dit. Det var askul i bussen, stämningen var på topp! =D Väl framme håller väl inte alla ihop, är lite svårt när man är typ 40 pers eller nåt. Men jag hade jättekul, och tillslut slutade det väl på Dreamers för de flesta ändå, och där hade alla svenskar blivit insläppta på övervåningen, vet inte varför men? Var första gången jag var på övervåningen på Dreamers i alla fall =p Där var det också jättetrevligt, och vid halvsjusnåret begav vi oss i taxi iväg till busstationen för att invänta bussen hem till funkan..
Väl hemma kunde jag och Veronika inte motstå att gå till ett café för lite desayuno - pan con aceite!!! Har aldrig varit godare med det tror jag ;)
Såå, halv 11 kom jag hem haha. Men det var en väldigt lyckad kväll iaf! =)

... och kort vill ni väl se? ;)





   





It's friday I'm in love!

Helg igen! Fattar inte att det går så himla fort, det är sjukt!

Veckan har typ bestått av stranden, lite träning, och PLUGG! Nu imorse skrev jag färdigt min historieuppsats om USA:s inflytande över militärkuppen i Chile -73. GÖTT att ha den klar! Har haft mycket om Sydamerika i skolan nu.. Min landsanalys gjorde jag om Argentina (fick MVG på den - och kommer även få det som slutbetyg i Geografi A fick jag reda på igår), nu blev historieuppsatsen om Chile, och sen när vi hade minifördjupning i historian skrev jag om Sydamerika under Kalla kriget.. Men nu är det snart slut på plugg för detta läsår; me quedan två böcker som ska läsas + eget arbete i engelskan.. Más o menos i alla fall.

Haha vi har tagit hit valgrejer i skolan så att alla över 18 år ska rösta i EU-valet. Gjorde ett test på dn.se om vilket parti jag borde rösta på, och jag fick.... PIRATPARTIET! Hahaha, ofta jag kommer rösta på det? Pueees, no lo creo, haha.

Nej, måste dra. Har gäststudentmöte! Sen stranden, sen det jag hoppas på, och imorgon bal! Wohoo!

Ciao

18 maj = en månad till 18 juni!!!

Idag är det exakt en månad tills jag åker hem... och FY FAN för det!

Okej, det är inte det att jag inte trivs hemma eller att jag inte saknar er eller nåt, för det gör jag och det vet ni att jag gör!
Men jag vill inte härifrååååååån! =(
I december var jag helt i extas redan en månad innan jag skulle till Sverige, jag drömde till och med om Sverige och allt jag tänkte på kretsade kring det. Men nu... Ska jag vara ärlig skulle jag typ vilja skjuta upp hemresan ett par månader eller nåt..

Men men. Pappa och Konrad kommer i alla fall ner den 12 juni och åker hem tillsammans med mig, det är ett stort plus. Ska bli så himla kul att dom kommer ner! Längtar, men ändå inte, för när dom kommer vet jag att jag bara har några dagar kvar här! :O

Jaja, helgen då? Haha.. Lördagen blev väl inte riktigt som jag tänkt mig precis, men lite roligt var det i alla fall =p
Fredagen var underbar, de verdad.. =)
Denna helg är det bal på lördagen! Och min baldejt är................................ (trumvirvel) Veronika! Haha. Men det är ju inte "min" bal, jag har ju den i trean. Ettor och tvåor får gå på treornas för att det här är en så liten skola. Om endast treorna skulle vara själva på sin bal skulle det bara bli 20 pers eller nåt på balen. Eller hur många går i trean här? Ja, det är nåt sånt =p


Nej, slut med bloggandet, nu ska jag titta på konflikterna i Nigeria!
Ciaaaao.

Salida

Yup, esta noche blir det salida!
Blev faktiskt inget Benalmádena igår, för jag var så taskig! Hihihi...
Så ikväll kompenserar jag genmom att till och med följa med till skolan en LÖRDAG KVÄLL för att se MELODIFESTIVALEN! Hör ni hur det låter elller?
Åsa går till skolan en lördagkväll för att se MELODIFESTIVALEN! Men som sagt, det är kompensation för igår ;) För då råkade jag ta vägen nån annan stans ;)


Sabes que yo estoy colgando en tus manos,
así que no me dejes caer..
Sabes que yo estoooooooy colgando en tus manoooooooooos!

Nöjd =)

Igår blev jag så himla lättad alltså! Det var ungefär en och en halv månad sen vi gjorde det nationella skriftliga i Svenska B, och igår fick vi reda på resultaten; jag hade full point på alla saker de kollar på i bedömningen! =D Så det blev MVG både på det muntliga och skriftliga. Gud vad skönt, hade verkligen oroat mig för att det skulle gå dåligare på det skriftliga. Men nu pustar jag ut =)
Återstår bara att se hur nationella i Engelska B gick när vi får reda på det...

Bättre sent än aldrig

Ja, som ni vet är det ju ett tag sen det var påsk. Men som rubriken säger: bättre sent än aldrig! Här får ni kort från påskveckan, efter att jag hade kommit hem från Barcelona.

Farmor och "farmax" (hennes man) kom ju hit och hälsade på mig =) Hann med att åka till både Marbella och Sevilla. Besökte även min familj, och en dag kom även min familj med några av sina vänner till hotellet där farmor och farmax bodde. Så jag fick väl sitta och växla som en annan tolk mellan svenska och spanska hela kvällen, men det är kul =) Det var flamencodans där och så, och vi själva dansade väl vi också =)
Här är farmor och farmax in full action:

 



Och såhär är det i Spanien under påsk...



Det här är en procession, och såna här går runt i stort sett överallt i Spanien under påskveckan, vissa större och känslosammare än andra. Det är rätt så ledsen stämning över påsken här, för att jungfru Maria var så ledsen över att ha förlorat sin son Jesus.. De är ju katoliker i Spanien så.

  
Såhär såg andra delar av processionen ut. Folk som gick runt och bar på kors och bilder på jungfrur, Jesus och så. Och orkestrar som gick och spelade tragisk musik..



Jesus som går och bär korset för att korsfästas..



På söndagen åkte jag, farmor och "farmax" till Málaga och tittade på processionerna, som var lite muntrare då eftersom jungfru Maria var gladare då Jesus ju hade återuppstått =p



Sen på söndagkväll sa jag hejdå till farmor och "farmax", och vi gick och åt på en sjukt bra restaurang, gud vad gott det var! Speciellt efterätten, deras brownie var gudomlig! Mums!


Dåligt med uppdateringar

Nu har Annie klagat på att jag uppdaterar för sällan så jag får väl klämma in en liten uppdatering då.

Okej, veckan har bestått av plugg, plugg, plugg och plugg. Från måndag till igår skrev jag på samhäll/geografiarbetet som jag tillslut lämnade in igår. En analys av Argentina...
Dessutom har jag gått och dragit på mig en förkylning. Jodeeeer... Men nu börjar den på att gå över, fast har dock istället gått över mer till huvudvärk vilket inte heller är någon höjdare. Kanske har fått svininfluensan? Åt ju i Mexicos caseta när det var Feria i helgen. Ska till läkaren ikväll så jag kan ju fråga honom om jag har svininfluensa, haha.

Har även gjort reading & listening på nationella engelska B idag. Blev väl fiasko av alltihopa det. Känns inte som engelskan är på topp här nere när man tänker allt man ska säga på spanska istället osv. Men men, jag åkte ju inte hit för att lära mig engelska heller!

Mer då, qué pasa? Skulle ha blivit Puerto Banús ikväll, men mitt huvud / min näsa hindrar mig från det. Imorgon är det Tex Mex-buffé som en slags studentskiva, och eftersom det är så få studenter i år får tvåorna gå också. Så varför inte? ;) Efter det blir det Puerto Banús istället för idag, och jag hoppas, snälla snääääälllla, att jag känner mig bättre imorgon!

Idag slutar vi tidigare eftersom vi inte har nån engelska när vi haft nationella prov idag, så då ska vi gå och fika litegrann. Sen ska jag gå hem och lägga mig tror jag, godnatt!


I'm alive!

Ja, jag överlevde denna undersökningen igår, haha.
Men fy faaan alltså, det var något av det värsta jag har varit med om alltså! Och jag är nog den jobbigaste patienten man kan ha på ett sjukhus, tycker nästan synd om de som får handskas med mig. Haha.

Så igår blev det internationella ferian då. Var en okej kväll, men ikväll ska det bli ännu roligare!
Var på stranden i typ fyra timmar förut också, gött dää... Så fick jag lever till lunch idag, det som jag inte stekte igår när jag fick det till middag också =) hihi.

Sitter i en park med zona wi-fi nu. Men man kanske skulle ta och gå hem och börja göra sig i ordning.. Ska ju ut så tidigt idag, typ vid nio. För min syster ska dansa för TV på ferian, så tänkte jag skulle se det.


Jaja, nos vemos en la feria ;)




RSS 2.0