Karnevalbilder

 Sådär var man utklädd då =) Mimmi Pigg.

    
Det var ju sjukt mycket folk där. Tänk er Gina Tricot första dagen på mellandagsrean, och en hel stad som är så!
Men det var kul, utan folket skulle det ju inte vara något =p
Men min långa svarta peruk fastnade i var och varannan människa i denna trängseln. Haha, lite kul. Så tillslut tog jag av mig den, usch jag ville inte ensd ta med den hem! Men det gjorde Kim, haha =p Så jag blev en blond Mimmi Pigg istället: 
Mina morrhår försvann ju på ena sidan. Snyggt, haha.


Haha, ser så roligt ut när jag sticker fram längst ner i den där bilden.


Nu har ni fått bilder att kolla på. Uppdaterar mer om sportlovet imorgon, eller nåt =p Om jag inte hinner så uppdaterar jag väl när jag varit i Córdoba. Ska bara vara där en natt. Marocko blev ju itne av, för resebyråen ringde förut och sa att det var för dåligt väder till havs. Så det var ju BAJS. Men turen dit går typ varje tisdag, torsdag och lördag. Så det blir väl att åka dit en lördag framöver då.

Nu ska jag draaa. Ikväll blir det hem till Emma och äta knäckebröd med falukorv, hon har vart och köpt det i svenskaffären idag nämligen =) RÅ falukorv ska det vara på knäckebrödet! =)

Puss

Karneval!



Wohoo, imorgon bär det av till Cádiz på karneval! Bussen går klockan fem på eftermiddagen, och åker tillbaka från Cádiz klockan åtta på söndagsmorgonen, vilket innebär att man ska vara och gå runt på karnevalen toda la noche! Gud vad kul! Det är ju faktiskt den tredje största karnevalen i världen; störst är Rio de Janeiro, näst störst Teneriffa, och tredje största är Cádiz! =D Min outfit blir Mimma Pigg, köpte grejer igår; stora öron, näsa, en liten röd- och vitprickig kjol och sådär. Ska ta mycket kort så ni får se, haha ;)

Ska ju även lägga upp kort från Marbella i helgen tänkte jag, men det har inte blivit av. Har inte vart iväg med laptopen till biblioteket eller nåt café som har internet. Har bara varit på skolans datorer..
Men det sög i Marbella i alla fall! Det var ju knappt folk där, så jävla dött! Nästan så det var som Hagfors "uteliv" ju. Så nej, det var ingen höjdare. Men middagen var god i alla fall, vi åt på ett pastaställe, där det typ bara var massa par som satt och hade romantiska middagar...

Jaja. Semana blanca nu veckan som kommer då! ( = sportlov) På fredag ska jag och Emma till Córdoba och stanna där en natt. Sen hoppas jag det blir en dagstur till Marocko också. Tar ju trots allt bara en halvtimme till Afrika från Tarifa så ;) Vad ska alla ni där hemma göra på sportlovet? Bueno, hoppas ni får ett bra lov i alla fall, det ska jag ha! =)

Helt paff!

Just nyss blev jag så himla paff! Har precis pratat med matteläraren och fått se mitt nationella prov i matte B och fått reda på slutbetyg och så. And guess what? JAG FICK MVG! Fan vad glad jag blev! Matte B var typ "mitt mörka moln på himlen" under höstterminen, och jag var helt säker på att jag bara skulle få VG. Var precis exakt på det poängtalet man skulle få MVG för i nationella provet. Gud vilken lättnad alltså.

Imorgon blir det Marbella: middag och utgång. Kul kul kul! =)


Puss =D


Torkade aprikoser i all ära

Igår var vi till Picasso-muséet i Málaga med skolan. Det var fint =) Men väldigt litet. Vi gick med en guide som pratade med oss om ett par tavlor och så.

Efter det så gick vi lite på stan och så, satt i solen och åt turrón-glass =) Gott var det.
Köpte en jättefin klänning på Zara som jag hade spanat in i höstas då den kostade 30 Euro. Nu kostade den 6 Euro så det var ju klart att jag slog till! Men vet ni vad jag gör sen då? Jo visst, jag glömmer den på tåget när jag går av! Och kommer på det typ en kvart senare, när tåget redan vänt och åkt tillbaka till Málaga. Jävla klant!!!! Men men, får väl gå och kolla på Zara här i Fuengirola om den finns där också. Men åååå, vad arg jag blir på mig ibland.

Sen gick jag till skolan direkt ifrån tåget och köpte med torkade aprikoser. och vräker i mig hela påsen, på 250 gram eller nåt, på typ en halvtimme, trekvart. Vill inte tänka tillbaka på hur min mage var igårkväll alltså. Trodde jag skulle dö, så ont jag hade i magen. Fick knappt i mig en liten omelettbit och lite sallad till middag. Men det är ju så gott med torkade aprikoser, men nu har jag lärt mig en läxa. Haha.

Måste gå på historia! Puss

"Nattorientering"

Ikväll ska vi ut i skogen och "nattorientera" med skolan. Så vi har inga lektioner under dagen idag, men är här ändå och har ätit lunch och använder datorn och så, ska sola på terassen också =)

Helgen har varit bra.
I fredags var jag på gymmet efter skolan. Sen var jag och tittade in Hannas nya lägenhet och satt och pratade och fick massa choklad =) Efter det så blev det Teterian hela kvällen med Sara, Alexandra, m.m.

På lördagen stod Plaza Mayor och Ikea på schemat. Blev svensk köttbull-och-lingonsylt-och brunsås-och kokt potatis-lunch på Ikea, det satt fint det =) Köpte knäckebröd där också. Min familj har ju köpt massa leverpastej nu, och leverpastej måste ju ätas med knäckebröd, eller hur? ;) Shoppade även litegrann också: en tröja, västar, m.m.
På kvällen var vi i skolan och tittade på SVT Europa för att se svenska melodifestivalen. Men gud vilken dret... Sen blev det teterian igen, gillar verkligen det stället och deras batidos! =)

På söndagen var det så himla skönt väder! Det var kallt inomhus, så jag tog på mig huvtröja och träningsjacka när jag skulle ut och springa. Men ojoj vad varmt det blev! Fick springa med tröjan och jackan i händerna; det var väl minst en 17-18 grader i alla fall. Sprang bort till slutet av strandpromenaden och lade mig och solade där ett tag. Så skööönt! =) Sen sprang jag tillbaka i sanden vid havet, men det kom en våg och sköljde över mina fötter så jag blev alldeles blöt, så då gick jag upp och sprang på strandpromenaden istället. Gud vad härligt det var! Så skönt att kunna springa igen också. Sen kom Sara på eftermiddagen, så vi gick och satte oss i solen igen =)


Idag är det också skönt väder. Har ringt och bokat plats åt mig, Sara och Veronika i en buss till Cádiz nästa helg. Det är ju stor karneval där nu i ett par veckor. Så då åker bussen härifrån Fuengirola klockan fem på eftermiddagen på lördagen och åker hem från Cádiz runt åtta på morgonen på söndagen! Gud vad kul det ska bli! Så får man ju se Cádiz litegrann också =)

Hoppas alla har det bra där hemma, det har jag här i alla fall! =)

Bajs!

Igår när jag kom hem efter gymmet och gick in i köket och skulle äta yoghurt hade Linda (familjens hund) BAJSAT på golvet! Fy faaan... Var tvungen att gå ut i pation och äta yoghurten, usch vad äckligt det var!



Så här ser hon ut förresten! Underbettet är väl fint?
Saknar att ha en katt istället, som inte bajsar inomhus.. Haha.

Mer än halva tiden har gått! :O

Idag är det precis fem månader sen jag kom ner hit! Fem månader, det är mer än halva tiden! Och det är sjukt vad fort det har gått alltså. Blir nästan lite ledsen när jag tänker på att mer än halva tiden här redan har gått, jag vill inte hem snart! Men det är fortfarande mer än fyra månader kvar, det hinner man göra mycket på! =)

Nu har det blivit lite kallare än vad det var förra veckan, då det var runt 20 grader. På TV:n idag var maxtemperaturen i Málaga 15 grader. Så det är lite kallare. Nu när vårterminen har börjat slutar jag 15.20 varje dag, har dock kvar två sovmorgonar som jag haft under hösten; en till 11 och en till 10. Nu klockan 13.20 ska jag ha min första Historia B-lektion. Men jag måste erkänna att historian inte blir den samma utan Hans Liljas som lärare, han gjorde Historia A så rolig!

Efter skolan ska jag försöka gymma lite, men försiktigt då. Cykla lite grann och så...

Besitos

Muchas cosas..

Var ett tag sen jag uppdaterade bloggen, lo siento.. Men det har sina orsaker. De som behöver veta vad som hänt vet om det...

Förra helgen var vi i alla fall i Madrid, åkte tidigt på fredag morgon och kom hem på söndagkväll. Vi var på Prado-muséet, fick en guidad tur i El Escorial, fick åka runt i Madrid med en guide som berättade om alla kända platser vi åkte förbi och så. Så det var kul och intressant =) Fick även lite fritid till att shoppa och så. På lördagen var vi allihop till en restaurang där vi fick äta pastabuffé som skolan bjöd på. Var ute och kollade nattlivet litegrann också, på lördagkväll. Hostalet vi bodde på var väl inte i fräschaste laget, men det dög! Hade en trevlig helg i Madrid i alla fall.

Prado-muséet.

Haha, jag och Madde klämde in oss bland dessa gubbarna!

Det stod massor av "konst"-ko/tjurar i Madrid. Satte mig på en =)


El Escorial. Jag med på sista bilden.

Puerta del Sol por la noche!


Lite bilder jag tog från stan när vi åkte runt med guiden i bussen. Är det inte så himla fint?




Så, där har ni bilder så ni klarar er i alla fall! =p Under veckan nu så har man även övergått från höstterminen till vårterminen! Känns skönt, eftersom det innebär att Matte B är färdigt, och ersätts av Historia B och Geografi A istället. Mycket roligare än matte! Geografin ser jag fram emot, har inte haft det sen 9:an, och jag har alltid tyckt det har varit ett utav de roligaste ämnena =)
För övrigt så har vi haft runt 20 grader här nere under veckan. Hur skönt som helst! En dag satt jag och solade typ fyra timmar på terassen i skolan när jag hade slutat. Man skulle lätt kunna sitta där i bikini alltså, det blir jättevarmt där när det är soligt (som det nästan alltid är)! Men idag regnar det dock... Så jag har pluggat hemma, varit ute och gått lite med Sara då det var uppehåll, och sen drog jag med mig laptopen till biblioteket, där jag sitter nu =) Igår var vi hos Maria och gjorde pannkakor som vi åt med socker och sylt. Det var att gott vill jag lova. Sen skulle de ut och partaja så då gick jag, Sara och Veronika hem istället. Satt och tittade på Se llama copla med min familj, det är typ som Idol eller nåt fast i flamenco-stil, eller vad man ska säga =p Så satt vi med ett estufa (värmeelement) under ett bord, en duk över bordet, och våra ben under duken. Så gör spanjorerna för att spara på värmen så mycket som möjligt, haha =p Men det är lite mysigt tycker jag =)

Ni skulle ha hört vilken åsksmäll det kom för ett tag sen när jag satt här alltså. Det skakade ju fan i golvet och allting tror jag! Och alla spanjorer viskar till varandra "¡que fuerte!". Det kan man ju hålla med om, för såna åsksmällar jag har hört här nere på Costa del Sol har jag nog aldrig hört förut i alla fall. Madre mia... Hoppas bara att jag vågar gå hem sen så inte blixten slår ner i mig.

Ska försöka uppdatera oftare nu. Puss på er där hemma!

RSS 2.0